Reportage
American Motors Corporation

10 bilmärken som förtjänar en andra chans

Av: Jenny Nilsson och Johannes Gardelöf / ©
Datum: 2023-11-13 | Antal tecken: 6885 | Antal bilder: 10

Det finns ett antal biltillverkare som försvunnit från marknaden under mer eller mindre drastiska omständigheter. Majoriteten har fallit offer för den mördande konkurrensen men det finns även exempel på misskötsel till rena bedrägerier. Vi tänker inte spekulera i skuldfrågan utan konstaterar bara att många välkända varumärken rullat en alldeles för kort tid på jordens outgrundliga vägar. Varsågoda, här är 10 bilmärken som förtjänar en andra chans...


 
All kopiering av texter och bilder är enligt upphovsrättslagen förbjuden.

Om oss

Välkommen till oss på bilnyhetsbyrån CNP!

CNP står för Car News & Pictures och företaget grundades 1996 av motorjournalisten Johannes Gardelöf. Idag är vi Sveriges ledande bilnyhetsbyrå och förser ett stort antal framgångsrika tidningar och magasin med bil & motor.

Vi erbjuder en rad olika redaktionella tjänster inom ämnet bil & motor. Medan andra nyhetsbyråer satsar på ett så brett utbud som möjligt så gör vi det rakt motsatta. Vi tror nämligen att man ska fokusera på en sak och göra det riktigt bra. Ingen kan vara bäst på allt. Därför har vi valt att enbart jobba med det vi kan bäst och ingenting annat.

Vi provkör alla nya bilar, besöker bilsalonger från Detroit till Tokyo och tar upp aktuella konsumentfrågor. Du väljer själv hur och när du vill handla. Antingen direkt här på nätet eller så väljer du att bli abonnemangskund och får ”veckans reportage” levererat automatiskt till oslagbart pris. Tillsammans får vi hjulen att snurra!

Läs mer om CNP

Johannes Gardelöf