Reportage
Audi R8 Performance V10

Ett sista race med R8

Av: Willy Priske och Johannes Gardelöf / ©
Datum: 2023-08-14 | Antal tecken: 3404 | Antal bilder: 6

(Ronda - Spanien)

Audis målsättning var glasklar – vi bygger en Lamborghini till priset av en Porsche. Vips föddes R8 och resten är ett imponerande stycke sportbilshistoria som snart kört till vägens ände. I slutet av året är det nämligen dags att vinka farväl till tysken som lockar med förbjuden frukt. Men innan dess bjuder den ylande, frustande och törstiga V10:an upp till ett sista race på Circuit Ascari.


 
All kopiering av texter och bilder är enligt upphovsrättslagen förbjuden.

Om oss

Välkommen till oss på bilnyhetsbyrån CNP!

CNP står för Car News & Pictures och företaget grundades 1996 av motorjournalisten Johannes Gardelöf. Idag är vi Sveriges ledande bilnyhetsbyrå och förser ett stort antal framgångsrika tidningar och magasin med bil & motor.

Vi erbjuder en rad olika redaktionella tjänster inom ämnet bil & motor. Medan andra nyhetsbyråer satsar på ett så brett utbud som möjligt så gör vi det rakt motsatta. Vi tror nämligen att man ska fokusera på en sak och göra det riktigt bra. Ingen kan vara bäst på allt. Därför har vi valt att enbart jobba med det vi kan bäst och ingenting annat.

Vi provkör alla nya bilar, besöker bilsalonger från Detroit till Tokyo och tar upp aktuella konsumentfrågor. Du väljer själv hur och när du vill handla. Antingen direkt här på nätet eller så väljer du att bli abonnemangskund och får ”veckans reportage” levererat automatiskt till oslagbart pris. Tillsammans får vi hjulen att snurra!

Läs mer om CNP

Johannes Gardelöf