Reportage
Kung Charles III

Bilar med kunglig glans

Av: Jenny Nilsson och Johannes Gardelöf / ©
Datum: 2023-05-15 | Antal tecken: 6122 | Antal bilder: 12

(London - England)

Det brittiska kungahuset har ett djuprotat motorintresse och inte minst drottning Elizabeth schasade ofta bort sin privatchaufför för att vänligen med bestämt ratta själv. Nu har Charles krönts till kung och han ärver inte bara tronen efter sin mor – utan även hovets rullande kronjuveler. Vi har tittat in bakom kulisserna på The Royal Mews som ansvarar för den exklusiva bilflottan och vars rojalistiska garage ligger nästgårds med Buckingham Palace.


 
All kopiering av texter och bilder är enligt upphovsrättslagen förbjuden.

Om oss

Välkommen till oss på bilnyhetsbyrån CNP!

CNP står för Car News & Pictures och företaget grundades 1996 av motorjournalisten Johannes Gardelöf. Idag är vi Sveriges ledande bilnyhetsbyrå och förser ett stort antal framgångsrika tidningar och magasin med bil & motor.

Vi erbjuder en rad olika redaktionella tjänster inom ämnet bil & motor. Medan andra nyhetsbyråer satsar på ett så brett utbud som möjligt så gör vi det rakt motsatta. Vi tror nämligen att man ska fokusera på en sak och göra det riktigt bra. Ingen kan vara bäst på allt. Därför har vi valt att enbart jobba med det vi kan bäst och ingenting annat.

Vi provkör alla nya bilar, besöker bilsalonger från Detroit till Tokyo och tar upp aktuella konsumentfrågor. Du väljer själv hur och när du vill handla. Antingen direkt här på nätet eller så väljer du att bli abonnemangskund och får ”veckans reportage” levererat automatiskt till oslagbart pris. Tillsammans får vi hjulen att snurra!

Läs mer om CNP

Johannes Gardelöf