Reportage
Världens 10 bästa bilmuseer

Världens 10 bästa bilmuseer

Av: Johannes Gardelöf och Jenny Nilsson / ©
Datum: 2023-02-13 | Antal tecken: 7036 | Antal bilder: 11

Sverige kryllar av intressanta bilmuseer som kan förgylla din semester. Vill du däremot ha ett minne för livet så är det bara att lyfta blicken. Det finns ett antal samlingar ute i stora vida världen som kan jämföras med konstskatterna i Louvren – både vad gäller exklusivitet och värde. Men vilka rullande kulturinstitutioner ska man besöka? Det handlar givetvis om intresse och därför har vi även vägt in allt ifrån utställningsmiljö till fordonsutbud. Varsågoda, här är världens 10 bästa bilmuseer!


 
All kopiering av texter och bilder är enligt upphovsrättslagen förbjuden.

Om oss

Välkommen till oss på bilnyhetsbyrån CNP!

CNP står för Car News & Pictures och företaget grundades 1996 av motorjournalisten Johannes Gardelöf. Idag är vi Sveriges ledande bilnyhetsbyrå och förser ett stort antal framgångsrika tidningar och magasin med bil & motor.

Vi erbjuder en rad olika redaktionella tjänster inom ämnet bil & motor. Medan andra nyhetsbyråer satsar på ett så brett utbud som möjligt så gör vi det rakt motsatta. Vi tror nämligen att man ska fokusera på en sak och göra det riktigt bra. Ingen kan vara bäst på allt. Därför har vi valt att enbart jobba med det vi kan bäst och ingenting annat.

Vi provkör alla nya bilar, besöker bilsalonger från Detroit till Tokyo och tar upp aktuella konsumentfrågor. Du väljer själv hur och när du vill handla. Antingen direkt här på nätet eller så väljer du att bli abonnemangskund och får ”veckans reportage” levererat automatiskt till oslagbart pris. Tillsammans får vi hjulen att snurra!

Läs mer om CNP

Johannes Gardelöf