Reportage
XPENG P5

Är Xpeng värd sin peng?

Av: Willy Priske och Johannes Gardelöf / ©
Datum: 2022-05-23 | Antal tecken: 3503 | Antal bilder: 6

Den kinesiska bilindustrin använder inte bromsen utan fortsätter bara att gasa. Nu är det dags att bekanta oss med Xpeng P5 och det är folk-republikens svar på Tesla Model 3. Det rör sig således om en elbil fullsmetad med elektronik som tretton kameror, tolv ultraljudssensorer och fem radarenheter. Ändå är priset den stora kuggfrågan. Nya P5 kostar 550 000 kronor och vi ska ta reda på om Xpeng är värd sin peng.


 
All kopiering av texter och bilder är enligt upphovsrättslagen förbjuden.

Om oss

Välkommen till oss på bilnyhetsbyrån CNP!

CNP står för Car News & Pictures och företaget grundades 1996 av motorjournalisten Johannes Gardelöf. Idag är vi Sveriges ledande bilnyhetsbyrå och förser ett stort antal framgångsrika tidningar och magasin med bil & motor.

Vi erbjuder en rad olika redaktionella tjänster inom ämnet bil & motor. Medan andra nyhetsbyråer satsar på ett så brett utbud som möjligt så gör vi det rakt motsatta. Vi tror nämligen att man ska fokusera på en sak och göra det riktigt bra. Ingen kan vara bäst på allt. Därför har vi valt att enbart jobba med det vi kan bäst och ingenting annat.

Vi provkör alla nya bilar, besöker bilsalonger från Detroit till Tokyo och tar upp aktuella konsumentfrågor. Du väljer själv hur och när du vill handla. Antingen direkt här på nätet eller så väljer du att bli abonnemangskund och får ”veckans reportage” levererat automatiskt till oslagbart pris. Tillsammans får vi hjulen att snurra!

Läs mer om CNP

Johannes Gardelöf