Reportage
A-klass sätts på prov

Älgtestet fällde Mercedes

Av: Johannes Gardelöf och Carl-Ingemar Perstad / ©
Datum: 2022-05-16 | Antal tecken: 2738 | Antal bilder: 6

Att tiden läker alla sår är Mercedes A-klass ett strålande bevis på. Det är nämligen exakt 25 år sedan den första generationen såg dagens ljus och det svenska älgtestet fick ledningen att darra på manschetten. Allt började med att kollegorna på Teknikens Värld voltade med ett exemplar på Bromma Flygplats och resten är en historia som har alla ingredienser som behövs för ett nervkittlande actiondrama.


 
All kopiering av texter och bilder är enligt upphovsrättslagen förbjuden.

Om oss

Välkommen till oss på bilnyhetsbyrån CNP!

CNP står för Car News & Pictures och företaget grundades 1996 av motorjournalisten Johannes Gardelöf. Idag är vi Sveriges ledande bilnyhetsbyrå och förser ett stort antal framgångsrika tidningar och magasin med bil & motor.

Vi erbjuder en rad olika redaktionella tjänster inom ämnet bil & motor. Medan andra nyhetsbyråer satsar på ett så brett utbud som möjligt så gör vi det rakt motsatta. Vi tror nämligen att man ska fokusera på en sak och göra det riktigt bra. Ingen kan vara bäst på allt. Därför har vi valt att enbart jobba med det vi kan bäst och ingenting annat.

Vi provkör alla nya bilar, besöker bilsalonger från Detroit till Tokyo och tar upp aktuella konsumentfrågor. Du väljer själv hur och när du vill handla. Antingen direkt här på nätet eller så väljer du att bli abonnemangskund och får ”veckans reportage” levererat automatiskt till oslagbart pris. Tillsammans får vi hjulen att snurra!

Läs mer om CNP

Johannes Gardelöf