Reportage
Kia EV6

Världens snabbaste elbil

Av: Willy Priske och Johannes Gardelöf / ©
Datum: 2021-11-22 | Antal tecken: 3553 | Antal bilder: 6

(Marbella - Spanien)

Tesla har fått härja relativt fritt på elbilstoppen - men nu börjar det röras om i grytan med kulinariska kryddor från det koreanska skafferiet. Kia EV6 är fullproppad med avancerade finesser och inte minst 800 voltsteknik som bjuder på supersnabb laddning. Vad sägs om att klara 10 till 80 procent på 18 minuter? Häng med och testkör världens snabbaste elbil – i alla fall när den står stilla.


 
All kopiering av texter och bilder är enligt upphovsrättslagen förbjuden.

Om oss

Välkommen till oss på bilnyhetsbyrån CNP!

CNP står för Car News & Pictures och företaget grundades 1996 av motorjournalisten Johannes Gardelöf. Idag är vi Sveriges ledande bilnyhetsbyrå och förser ett stort antal framgångsrika tidningar och magasin med bil & motor.

Vi erbjuder en rad olika redaktionella tjänster inom ämnet bil & motor. Medan andra nyhetsbyråer satsar på ett så brett utbud som möjligt så gör vi det rakt motsatta. Vi tror nämligen att man ska fokusera på en sak och göra det riktigt bra. Ingen kan vara bäst på allt. Därför har vi valt att enbart jobba med det vi kan bäst och ingenting annat.

Vi provkör alla nya bilar, besöker bilsalonger från Detroit till Tokyo och tar upp aktuella konsumentfrågor. Du väljer själv hur och när du vill handla. Antingen direkt här på nätet eller så väljer du att bli abonnemangskund och får ”veckans reportage” levererat automatiskt till oslagbart pris. Tillsammans får vi hjulen att snurra!

Läs mer om CNP

Johannes Gardelöf