Reportage
C-I Perstad

Länge leve muskelbilen

Av: Carl-Ingemar Perstad / ©
Datum: 2019-09-30 | Antal tecken: 3047 | Antal bilder: 6

(Punta Gorda - USA)

Är bilen en fiende eller rullande vardagshjälte? Många har åsikter om det – men utan bilen skulle de flesta av oss inte kunna leva våra liv och inte heller bo vart vi vill. Därför firas Bilens Dag den 28 oktober i Sverige, vilket är ett initiativ från motorbranschen. I bilens hemland USA går man dock mycket längre än så. Där har nämligen politikerna i senaten beslutat att man årligen ska fira Collector Car Appreciation Day.


 
All kopiering av texter och bilder är enligt upphovsrättslagen förbjuden.

Om oss

Välkommen till oss på bilnyhetsbyrån CNP!

CNP står för Car News & Pictures och företaget grundades 1996 av motorjournalisten Johannes Gardelöf. Idag är vi Sveriges ledande bilnyhetsbyrå och förser ett stort antal framgångsrika tidningar och magasin med bil & motor.

Vi erbjuder en rad olika redaktionella tjänster inom ämnet bil & motor. Medan andra nyhetsbyråer satsar på ett så brett utbud som möjligt så gör vi det rakt motsatta. Vi tror nämligen att man ska fokusera på en sak och göra det riktigt bra. Ingen kan vara bäst på allt. Därför har vi valt att enbart jobba med det vi kan bäst och ingenting annat.

Vi provkör alla nya bilar, besöker bilsalonger från Detroit till Tokyo och tar upp aktuella konsumentfrågor. Du väljer själv hur och när du vill handla. Antingen direkt här på nätet eller så väljer du att bli abonnemangskund och får ”veckans reportage” levererat automatiskt till oslagbart pris. Tillsammans får vi hjulen att snurra!

Läs mer om CNP

Johannes Gardelöf