Reportage
Toyota Prius vid Pearl Harbor

Surfar på den gröna vågen

Av: Carl-Ingemar Perstad / ©
Datum: 2019-04-22 | Antal tecken: 2503 | Antal bilder: 6

(Pearl Harbor - Hawaii)

Strax efter andra världskriget fick det svenska folkhemmet hjul. Saab 92 puttrade ur fabriken i Trollhättan och Volvo PV 444 skrev historia i Torslanda. I USA kallas den här tidsepoken för ”bilens guldålder” eftersom så många ikoniska modeller såg dagens ljus. Attacken mot Pearl Harbor gjorde nämligen att den amerikanska bilindustrin fick ett rejält försprång – men nu har japanarna återigen erövrat ön.


 
All kopiering av texter och bilder är enligt upphovsrättslagen förbjuden.

Om oss

Välkommen till oss på bilnyhetsbyrån CNP!

CNP står för Car News & Pictures och företaget grundades 1996 av motorjournalisten Johannes Gardelöf. Idag är vi Sveriges ledande bilnyhetsbyrå och förser ett stort antal framgångsrika tidningar och magasin med bil & motor.

Vi erbjuder en rad olika redaktionella tjänster inom ämnet bil & motor. Medan andra nyhetsbyråer satsar på ett så brett utbud som möjligt så gör vi det rakt motsatta. Vi tror nämligen att man ska fokusera på en sak och göra det riktigt bra. Ingen kan vara bäst på allt. Därför har vi valt att enbart jobba med det vi kan bäst och ingenting annat.

Vi provkör alla nya bilar, besöker bilsalonger från Detroit till Tokyo och tar upp aktuella konsumentfrågor. Du väljer själv hur och när du vill handla. Antingen direkt här på nätet eller så väljer du att bli abonnemangskund och får ”veckans reportage” levererat automatiskt till oslagbart pris. Tillsammans får vi hjulen att snurra!

Läs mer om CNP

Johannes Gardelöf