Reportage
Logotype

Paris blickar bakåt och drömmer framåt

Av: Johannes Gardelöf och Jenny Nilsson / ©
Datum: 2018-10-08 | Antal tecken: 6841 | Antal bilder: 14

(Paris - Frankrike)

Frankrikes huvustad stod värd för världens första internationella bilsalong 1898. Det är 120 år sedan och samma år skrevs bilhistoria inte bara i Paris – utan även i Surahammar. Bruksorten hamnade nämligen i rampljuset när ingenjör Gustav Eriksson provkörde den första svenska bilen med förbränningsmotor. För att fira jubileet så blickar årets bilsalong bakåt och drömmer framåt, men vi håller oss mest till nuet.


 
All kopiering av texter och bilder är enligt upphovsrättslagen förbjuden.

Om oss

Välkommen till oss på bilnyhetsbyrån CNP!

CNP står för Car News & Pictures och företaget grundades 1996 av motorjournalisten Johannes Gardelöf. Idag är vi Sveriges ledande bilnyhetsbyrå och förser ett stort antal framgångsrika tidningar och magasin med bil & motor.

Vi erbjuder en rad olika redaktionella tjänster inom ämnet bil & motor. Medan andra nyhetsbyråer satsar på ett så brett utbud som möjligt så gör vi det rakt motsatta. Vi tror nämligen att man ska fokusera på en sak och göra det riktigt bra. Ingen kan vara bäst på allt. Därför har vi valt att enbart jobba med det vi kan bäst och ingenting annat.

Vi provkör alla nya bilar, besöker bilsalonger från Detroit till Tokyo och tar upp aktuella konsumentfrågor. Du väljer själv hur och när du vill handla. Antingen direkt här på nätet eller så väljer du att bli abonnemangskund och får ”veckans reportage” levererat automatiskt till oslagbart pris. Tillsammans får vi hjulen att snurra!

Läs mer om CNP

Johannes Gardelöf