Reportage
Vykort från Hawaii

Far och flyg, vilken bilresa

Av: Carl-Ingemar Perstad / ©
Datum: 2018-07-09 | Antal tecken: 2761 | Antal bilder: 6

(Maui - Hawaii)

När svenskättade Charles Lindbergh korsade Atlanten i sin enmotoriga Spirit of St. Louis 1927 så tog han inte med sig sin älskade katt Patsy. ”Jag vill inte riskera kattens liv” sa Lindbergh. Det var närmst ett självmordsuppdrag men efter 33 timmar i luften så tog 100 000-tals människor emot honom som en hjälte i Paris. Snart hundra år senare ger vi oss ut på en roadtrip till flygaressets sista viloplats på Hawaii.


 
All kopiering av texter och bilder är enligt upphovsrättslagen förbjuden.

Om oss

Välkommen till oss på bilnyhetsbyrån CNP!

CNP står för Car News & Pictures och företaget grundades 1996 av motorjournalisten Johannes Gardelöf. Idag är vi Sveriges ledande bilnyhetsbyrå och förser ett stort antal framgångsrika tidningar och magasin med bil & motor.

Vi erbjuder en rad olika redaktionella tjänster inom ämnet bil & motor. Medan andra nyhetsbyråer satsar på ett så brett utbud som möjligt så gör vi det rakt motsatta. Vi tror nämligen att man ska fokusera på en sak och göra det riktigt bra. Ingen kan vara bäst på allt. Därför har vi valt att enbart jobba med det vi kan bäst och ingenting annat.

Vi provkör alla nya bilar, besöker bilsalonger från Detroit till Tokyo och tar upp aktuella konsumentfrågor. Du väljer själv hur och när du vill handla. Antingen direkt här på nätet eller så väljer du att bli abonnemangskund och får ”veckans reportage” levererat automatiskt till oslagbart pris. Tillsammans får vi hjulen att snurra!

Läs mer om CNP

Johannes Gardelöf