Reportage
Musk äger Tesla och SpaceX

Elon spänner Musk(lerna)

Av: Carl-Ingemar Perstad och Johannes Gardelöf / ©
Datum: 2018-02-12 | Antal tecken: 2745 | Antal bilder: 6

(Cape Canaveral - USA)

En körsbärsröd Tesla Roadster är i detta nu på väg mot planeten Mars och bakom ratten sitter en dummy i rymddräkt som döpts till Starman efter David Bowies klassiker. Elon Musks rymdföretag SpaceX sköt upp sin jätteraket Falcon Heavy från Cape Canaveral i Florida och inom kort ska Teslan lägga sig i omloppsbana mellan Mars och solen för all evighet. Vem sa egentligen att elbilar har dålig räckvidd?


 
All kopiering av texter och bilder är enligt upphovsrättslagen förbjuden.

Om oss

Välkommen till oss på bilnyhetsbyrån CNP!

CNP står för Car News & Pictures och företaget grundades 1996 av motorjournalisten Johannes Gardelöf. Idag är vi Sveriges ledande bilnyhetsbyrå och förser ett stort antal framgångsrika tidningar och magasin med bil & motor.

Vi erbjuder en rad olika redaktionella tjänster inom ämnet bil & motor. Medan andra nyhetsbyråer satsar på ett så brett utbud som möjligt så gör vi det rakt motsatta. Vi tror nämligen att man ska fokusera på en sak och göra det riktigt bra. Ingen kan vara bäst på allt. Därför har vi valt att enbart jobba med det vi kan bäst och ingenting annat.

Vi provkör alla nya bilar, besöker bilsalonger från Detroit till Tokyo och tar upp aktuella konsumentfrågor. Du väljer själv hur och när du vill handla. Antingen direkt här på nätet eller så väljer du att bli abonnemangskund och får ”veckans reportage” levererat automatiskt till oslagbart pris. Tillsammans får vi hjulen att snurra!

Läs mer om CNP

Johannes Gardelöf