Reportage
Detroits bilsalong

Detroit firar 50-åringar

Av: Johannes Gardelöf och Jenny Nilsson / ©
Datum: 2018-01-22 | Antal tecken: 6145 | Antal bilder: 12

(Detroit - USA)

Tänk dig ett gigantiskt femtioårskalas med många celebra gäster. Tja, bilsalongen i Detroit kretsade ovanligt mycket kring årtalet 1968. Då rullade den första leksaksbilen i skala 1:64 ut från Hot Wheels-fabriken i El Segundo och bara sextio mil därifrån, i San Fransisco, så flög Steve McQueen över backkrönen i tidernas vildaste biljakt. Detta måste såklart firas och nya Chevrolet Camaro Hot Wheels samt lika nya Ford Mustang Bullitt gör det med äran i behåll. Välkommen till Detroit!


 
All kopiering av texter och bilder är enligt upphovsrättslagen förbjuden.

Om oss

Välkommen till oss på bilnyhetsbyrån CNP!

CNP står för Car News & Pictures och företaget grundades 1996 av motorjournalisten Johannes Gardelöf. Idag är vi Sveriges ledande bilnyhetsbyrå och förser ett stort antal framgångsrika tidningar och magasin med bil & motor.

Vi erbjuder en rad olika redaktionella tjänster inom ämnet bil & motor. Medan andra nyhetsbyråer satsar på ett så brett utbud som möjligt så gör vi det rakt motsatta. Vi tror nämligen att man ska fokusera på en sak och göra det riktigt bra. Ingen kan vara bäst på allt. Därför har vi valt att enbart jobba med det vi kan bäst och ingenting annat.

Vi provkör alla nya bilar, besöker bilsalonger från Detroit till Tokyo och tar upp aktuella konsumentfrågor. Du väljer själv hur och när du vill handla. Antingen direkt här på nätet eller så väljer du att bli abonnemangskund och får ”veckans reportage” levererat automatiskt till oslagbart pris. Tillsammans får vi hjulen att snurra!

Läs mer om CNP

Johannes Gardelöf