Upphovsrätten och vår datapolicy

Du behöver inte lusläsa upphovsrättslagen för att näthandla hos oss, men det är viktigt att du känner till följande.

Publiceringsrätten till alla reportage och användningsrätten till alla bilder tillhör (copyright) © Johannes Gardelöf CNP - Car News & Pictures AB.

Detta gäller för våra reportage:

Samtliga reportage levereras i RTF-format för Word och måste publiceras med upphovsmannens namn samt vår copyright: © CNP AB.

Texterna får inte bearbetas, ändras eller manipuleras. Undantag får endast göras för eventuella prisförändringar.

Användningsrätten för nedladdade reportage gäller endast vid ett tillfälle i en tidning på valfritt utrymme. Allt vidareutnyttjande av reportagen faller under vår ensamrätt. Därmed får icke materialet återpubliceras eller repriseras, utan måste inhandlas på nytt.

Vi ger även våra tidningskunder möjlighet att publicera reportagen på internet, men enbart som PDF eller nedladdningsbar e-tidning.

Reportagen får inte vidareförsäljas, ej heller publiceras i renodlade företagsannonser. Undantag gäller dock för annonsfinansierade bilagor med redaktionellt innehåll.

Detta gäller för våra bilder:

Samtliga bilder levereras högupplösta (300 dpi JPG, 17x12,75 cm) och är kostnadsfria. Vi debiterar däremot en serviceavgift som täcker våra nätkostnader för bearbetning och systematisering. Denna avgift benämns som bildservice i vår prislista.

Alla bilder måste dock vara publicerade med följande byline: cnpmedia.com. Bilderna får inte beskäras, retuscheras eller manipuleras på annat sätt än det som är "gängse praxis".

Användningsrätten för nedladdade bilder gäller endast vid ett tillfälle i en tidning på valfritt utrymme. Allt vidareutnyttjande av bilderna faller under vår ensamrätt. Därmed får icke materialet återpubliceras eller repriseras, utan måste inhandlas på nytt.

Vi ger även våra tidningskunder möjlighet att publicera bilderna på internet, men enbart som PDF eller nedladdningsbar e-tidning tillsammans med vårt redaktionella material.  

Bilderna får inte vidareförsäljas, ej heller publiceras i renodlade företagsannonser. Undantag gäller dock för annonsfinansierade bilagor med redaktionellt innehåll.

Ange rätt upplaga:

Vid köp av reportage och bilder är det viktigt att rätt upplaga anges eftersom priset är baserat på detta. Skulle felaktig upplaga anges så tar vi oss friheten att ändra till korrekta siffror efter publiceringen. Övrigt se upphovsrättslagen.

Betalningsvillkor:
Hos oss betalar du inte med kontokort, vi skickar faktura per post den sista i varje månad.
Tryggt och enkelt!

 

Säkerhet: 
Du skall känna dig trygg när du handlar hos oss på cnpmedia.com och därför är hemsidan SSL-certifierad (Secure Socket Layer). Det innebär att vi använder oss av samma säkerhetsteknik som exempelvis banker och att all kommunikation mellan din dator och vår webbserver är krypterad för att skydda din integritet.

 

Om oss

Välkommen till oss på bilnyhetsbyrån CNP!

CNP står för Car News & Pictures och företaget grundades 1996 av motorjournalisten Johannes Gardelöf. Idag är vi Sveriges ledande bilnyhetsbyrå och förser ett stort antal framgångsrika tidningar och magasin med bil & motor.

Vi erbjuder en rad olika redaktionella tjänster inom ämnet bil & motor. Medan andra nyhetsbyråer satsar på ett så brett utbud som möjligt så gör vi det rakt motsatta. Vi tror nämligen att man ska fokusera på en sak och göra det riktigt bra. Ingen kan vara bäst på allt. Därför har vi valt att enbart jobba med det vi kan bäst och ingenting annat.

Vi provkör alla nya bilar, besöker bilsalonger från Detroit till Tokyo och tar upp aktuella konsumentfrågor. Du väljer själv hur och när du vill handla. Antingen direkt här på nätet eller så väljer du att bli abonnemangskund och får ”veckans reportage” levererat automatiskt till oslagbart pris. Tillsammans får vi hjulen att snurra!

Läs mer om CNP

Johannes Gardelöf